logga.gif

 

Hem Nyheter Galleri Banan Loppet Resultat Filmer Länkar

 

2015 2014 2013 2012 2011 2010

 

 
BAIKlogga.gif

Sponsorer:


NR.gif

nsdalltsomhandercopy.jpgKuriren.gif

Hemmagastromnomi

Nordchark

Luleå Energi

Companyline

Hamnmilen 2011

Anna.jpg

Anna Nordin, Lulekamraterna; kunde kvittera ut sin fjärde seger i Hamnmilen ohotad.

Mikael.jpg 

Mikael Andersson, Sävast Ski Team, kopplade grepp tidigt i loppet och sololöpte större delen.

Loppet

Efter en lång torr och varm sommar kom äntligen det efterlängtade regnet.

Ett närmast perfekt löpväder med ett lätt regn i luften möjligen med en för hård vind för att vara hundraprocentigt behaglig var gynsam för löparna men mindre trevligt för oss funktionärer.

Ett rekordstort startfält med 235 anmälda totalt känns inspirerande för oss som jobbar med loppet. Ett bättre väder hade förmodligen gjort att vi fått ytterligare löpare och vi hoppas att ännu fler kommer nästa år när vi arrangerar det tionde loppet.

Milen

Mikael Andersson, Sävast Ski Team, drog upp tempot från början och fick sololöpa större delen av banan. Anders Hedberg, Lulekamraterna, försökte hänga på men fick släppa för att inte spränga sig.

På damsidan fick Anna Nordin, Lulekamraterna, en fin resa och kunde lätt plocka hem sin fjärde seger med en segermarginal på över två minuter.

Joggen

Korta banan var i år pga. byggena i Södra Hamn ca 5,5 km lång. 34 startande, vi har ingen tävlingsklass men en oerhört bra tid av Jonas Nilsson, Riviera Friidrott, men den bästa prestationen gjorde nog blott nioårige Tobias Snell, Luleå Gjutarens IF, som sprang banan på 24.02!

Banan

Alla löpare såg glada ut trots det lite tråkiga vädret. Jag har också googlat på Hamnmilen och finner bara positiva ordalag på bloggar om loppet vilket gläder mig. Den lilla skönhetsmissen var att någon rev ner snitslingen vid målgången och orsakade att någon löpare sprang fel men det skall vi naturligtvis tänka på till nästa år.

Själv stod jag på banans "skamfläck" parkeringen utanför Granec. Hoppas att man hittar en lösning för att förlänga den vackra hamnpromenaden så att man kan ta sig ända fram till Ettans båthamn vid strandkanten. Det är lite tråkigt att måsta springa över parkeringen och det borde vara nästa projekt att fixa till.

Vi får väl tjata lite på kommunen för att få till den likaväl som vi tjatade om gångbanan runt Malmudden där vi första åren fick skruva ner ett räcke för att komma in där men numera är en prydnad och ett av loppets höjdare.

Christer Antman
Hamnmilen-2011-001.jpgBBB- står normalt för Bistro Bar och Brygga men i det här fallet är det Bengt, Börje och Bertil. Herrarna skötte korsningen Gammelstadsvägen-Kungsgatan, loppets mest kritiska punkt.

Hamnmilen-2011-110.jpg

Allman Brothers Band och Mecki Mark Men hade två trummisar, Hamnmilen vill inte vara sämre utan hade två speakers, Petra tv. och Lena.

 

Copyright | Hamnmilen